OKULUMUZUN LOGOSU YENİLENDİ

Okulumuzun logosu veli ve öğrencilerimizin katıldığı anketle belirlenmiştir. 4 farklı logonun oylandığı ankette en çok oyu alan logo görseli ekte sunulmuştur.

10.10.2022 99

Logoda hakim renk olan mavi, sonsuzluk ve derinliği; beyaz renk saflık ve temizliği; çember şeklindeki turuncu rengi ise her şartta güçlü olmayı, gençliği ve dinamizmi simgeler. Merkezde yer alan ve bilginin gücünü simgeleyen kitabın sol sayfasında okulumuza adını veren Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk yer almaktadır. Kitabın sağ sayfasında sekiz köşeli anahtar, emeği; cetvel, evrensel merak ve sorgulamayı; fırça, sanatı; kalem ise yaratıcılığı ve üretkenliği temsil etmekte, bu figürleri merkezine yerleştiren elektron modeli ise aklı ve bilimi simgelemektedir. Elektron modeli ve çevrelediği görsellerin tümü, "Çağdaş uygarlık düzeyi"nin temel bileşenlerine vurgu yapmaktadır. Beş adet büyük yıldız, okulumuzun farklı seviyelerindeki sınıf düzeylerini ve her şubedeki birliktelik ve takım ruhunu, içteki küçük yıldızlar ise her bir öğrencimizin eşsiz ve benzersiz özelliklere sahip değerli bir birey olduğunu vurgulamaktadır. Yıldızların orta noktaya doğru büyümesi, eğitim düzeyinin artmasıyla insani değer ve bilincin yükselmesini ifade etmektedir.

10-10-2022